Откриха фитнес в детска градина във Варна

Детска градина във Варна може да се похвали с нов фитнес център за най-малките. В детска градина „Морска звездица“ има реални фитнес уреди за деца. Те са значително по-малки, но пък тренировките с тях са съвсем истински.

Уредите са проектирани по такъв начин, че да бъдат безопасни и лесни за използване, а същевременно с това да осигуряват ефективни упражнения. Според 7 годишния Боби, това е много важно за всеки човек. „Хубавото е защото, освен да има мускули, човек трябва да има хубав корем“, казва той.

И въпреки, че уредите изглеждат по-скоро като играчки, тренировките с тях са съвсем истински. „Те са детски фитнес уреди, съобразени са с детския ръст. Имат здрава метална конструкция, която е покрита с пяна, предназначена, специално за деца. В нашия фитнес кът засега имаме седем уреда. Две бягащи пътечки, велоергометър, тренажор, гребен тренажор, туистър и степер“, заяви учителят Мариета Маркова.

Някои вече си имат и любим уред. На мен най-много ми харесва гребена, защото е много забавен и можеш да станеш много силен“, Симона, 7 г.  „Децата искат буквално всеки ден да са тук. Сега например, ако времето е лошо, това е идеален начин за разнообразяване и спортуване на закрито“, казва учителката им. 

Оказва, че детския фитнес има редица ползи за развитието на децата. Всички тези уреди укрепват мускулите на краката и спомагат за координацията на движенията. Спомагат също така за правилната стойка и позиция на тялото, което ги прави и много полезни за децата със специални образователни потребности. Разбира се това води и до здравословен начин на живот, както и мотивация за спорт.

Уредите можете да разгледате ТУК