Да върнем децата към спорта!

Детският спортен празник „Здравото дете e активно и щастливо дете“ 2024 г. се проведе за 14-та поредна година в столицата. Основната му задача е насърчаване към системни спортни занимания на децата от най-ранна възраст.

Мотото „Да върнем децата към спорта’’ обедини всички участници, даде знак за креативност и мисия на празника.  Малчуганите от 3 до 12-годишна възраст впечатлиха всички родители и гости на турнира по футбол с научените през годината умения и приложението им в реална състезателна обстановка. Събитието се изпъстри с уникални танцови хореографии, гимнастика и спортни игри за деца от столичните детски градини и училища. Председателят на Българската федерация „Спорт за всички“ Десислава Илиева връчи специален плакет с пожелания все повече деца да спортуват от най-ранна възраст.

Победители при училищата в турнира по футбол станаха отборите за 1 и 2 клас на 98 НУ, а за 3 и 4 клас на 101 СУ. При малчуганите от детските градини няма класиране. Турнирът е с демонстративен и развлекателен характер. Така всички отбори от най-малките представители станаха победители. Те получиха купи, медали и много изненади от партньорите на събитието.
В продължение на три дни от Национална спортна академия „Васил Левски“ се носеха детски смях, състезателен дух, специални награди, както за малките участници, така и за техните горди родители. Всеки турнирен ден завършваше вълнуващо с награждаване. Официално всички деца получиха отличия – купи, медали и индивидуални награди от спонсорите. В турнира по футбол за училищата бяха раздадени и индивидуални награди за най-добър вратар, защитник, полузащитник, голмайстор и най-техничен играч. 

Събитието се осъществи благодарение на Министерството на физическото възпитание и спорта, Българската федерация „Спорт за всички”, УЧМАГ ООД – магазин за училището, „Боровец-Ден и Нощ” – Вафли и Бисквити, Нелис-Карамелени и медени вафли, Езиков център „Бизи”, „Мони Трейд” ООД , FEYDOM Bulgaria- Дизайнерски мебели, Office 1 – магазини за офис продукти, „Pulse Fitness”, „Pulse Kids”, „Пюр спийд картинг академия“ /първата в България за състезатели от 5 до 7 години/ и фондация „Спорт в България“, чиято основна цел е да подпомага индивидуални спортисти и спортни клубове.

 Празникът продължи три дни /11, 12 и 18 май 2024 г./ в Многофункционалната зала на Националната спортна академия (НСА) „Васил Левски“ в София.